Мешканка Харківщини приховано фотографувала позиції ЗСУ і «зливала» ці дані росіянам

Ще одну поплічницю ворога викрили у ході стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківської області. Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, зловмисниця збирала інформацію про переміщення та місця базування Сил оборони на території Куп’янського району Харківської області. Також вона коригувала ракетні удари рашистів, передаючи їм дані щодо точності прильотів ракет по місцях зберігання боєприпасів ЗСУ.

Мобілізований переселенець з Харківщини разом з товаришем “зливав” росіянам позиції ЗСУ

Встановлено, що інформаторка була завербована представниками спецслужби рф через її чоловіка, який вже декілька років проживає в рф. Таким чином ворог дистанційно залучав жінку до співпраці. Для збору інформації зловмисниця виходила на місцевість і приховано фотографувала позиції українських військ. Отримані дані вона надсилала через месенджери. У подальшому розвідувальну інформацію ворог використовував для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по позиціях.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження і затримали ворожу інформаторку. У неї вилучено мобільний телефон з доказами листування з агресором. Зловмисниці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану). Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі