Оголосили підозру ще одному колаборанту з «лнр», який приїхав на Харківщину служити рашистам

Зловмисником виявився колишній головний інженер підприємства «Луганськгаз», яке окупанти заснували у 2014 році після створення так званої «лнр». Пізніше чоловік вирішив рухатись кар’єрними сходами через налагоджені стосунки з окупаційною владою: переїхав на тимчасово окуповану Харківщину, де і отримав підвищення. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

У липні 2022 року колаборанта призначили виконуючим обов’язки начальника створеного окупантами «Управления топлива, энергетики и угольной промышленности Военно-гражданской администрации Харьковской области». На цій «посаді» він виконував завдання кремля щодо переналаштування паливно-енергетичного комплексу регіону під потреби країни-агресора. Зловмисник розробляв план реконструкції та технічного переоснащення підприємств, затверджував документи про результати проведення випробувань та приймання енергоустановок і мереж у промислову експлуатацію.

“Русскіе – це наші”: вручили підозру колаборанту, який допомогав окупантам рити окопи на Харківщині

Також, на цій керівній посаді колаборант виконував інші організаційно-розпорядчі функції: брав участь у нарадах керівництва окупаційної влади, проводив збори підлеглих, приймав на роботу нових працівників, затверджував їх функціональні обов’язки та формував бюджет для виплати заробітної плати у російських рублях.

Після деокупації Харківської області фігурант повернувся на тимчасово окуповану територію Луганщини.

Зловмиснику заочно оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі