Огорожа з пінобетону: в мерії Харкова заявили, що правильно відновлюють бекетовський балкон

Будівельники закінчують відновлювати зруйнований балкон історичної будівлі на вулиці Дружин Мироносиць. Однак харків’ян здивувало, що частина 100-річного будинку, яку побудували за проєктом архітектора Олексія Бекетова, вирішили відновлювати за допомогою пінобетонних блоків, і почали публікувати в соціальних мережах глузливі колажі.

photo5208428942493594279.jpg

При цьому в мерії запевняють, що все йде за планом і дивуються подібної реакції. Директор Департаменту житлово-комунального господарства Семен Сирота каже, що будівельні роботи проводять відповідно до проєкту замовника, яким виступає Департамент капітального будівництва ХОДА. Підряд на роботу отримало КП “Харківське ремонтно-будівельне підприємство”.

photo5208428942493594510.jpg

“Проєкт передбачає, що балкон повинен виглядати так, як він виглядав раніше. Музей, який знаходиться в обласному підпорядкуванні, є пам’ятником архітектури, тому важливо зберегти зовнішній вигляд всього архітектурного ансамблю”, – говорить чиновник.

Сирота зазначив, що будівельники армували та забетонували балконну плиту, завели балки й зробили огорожу з піноблоку. Залишилося лише виточити балясину (невисокі фігурні стовпчики у вигляді колон, що підтримують поручні перил огорож балконів і сходів).

41700289231_a367080171_o.jpg
Балкон Художнього музею до обвалення

“Мені незрозуміла хвиля обурення, яка прокотилася по соцмережах з критикою виконуваних робіт. Балкон буде виглядати так, як він і виглядав раніше”, – заявив чиновник.

Здати об’єкт планують до Дня міста.

Обвал балкона в центрі Харкова потрапив на відео

Нагадаємо, 18 лютого 2020 року балкон двоповерхової будівлі виставкового залу художнього музею, який розташований на перехресті вулиць Дружин Мироносиць і Чернишевської, частково обвалився. В результаті інциденту ніхто не постраждав, був пошкоджений лише корпус щитової. Про аварійний стан балкона було відомо заздалегідь і співробітники захистили небезпечне місце стрічкою.

Пізніше депутати облради підрахували вартість ремонту. На відновлення балкона планували витратити 234 тисячі гривень. При цьому на ремонт Художнього музею заклали три мільйони. У будівлі потрібно також відремонтувати теплотрасу, що проходить між музейними будівлями. Заміна труб на ділянці обійдеться у 392 тисяч гривень. Крім того, планують відремонтувати вимощення даху над приміщеннями, в яких зберігаються музейні фонди.

Коментарі