Олександр Скорик увійшов до трійки лідерів на мерських перегонах – соцопитування

Громадська організація “Розвиток суспільства” в період с 19 до 22 жовтня провела соціологічне дослідження електоральних настроїв у Харкові. В опитуванні брали участь 1006 мешканців міста старше 18 років.

Респонденти розповіли, як ставляться до певних політиків та політичних сил, а також висловили ставлення до виборів міського голови Харкова. В голосуванні планують брати участь 51% з опитаних харків’ян, ще 23% відповіли, що скоріш за все будуть голосувати. Точно не підуть на вибори 5% респондентів.

Відсотки підтримки кандидатів розподілилися наступним чином: 44% опитаних підтримують Ігоря Терехова, 29% – Михайла Добкіна, а замикає трійку лідерів кандидат від “Європейської солідарності” Олександр Скорік з 5%. Разом з тим, більш ніж 15% респондентів ще не визначилися з вибором або відмовилися відповідати. Жоден з інших кандидатів (Денис Ярославський, Костянтин Немічев, Аліна Мустафаєва, Володимир Плетньов) не набирає більш ніж 1% підтримки.

vyb-1110x699_0.jpg

Якби наступного тижня відбулися б вибори до міської ради, то 27% опитаних проголосували б за “Блок Кернеса – Успішний Харків”. На другому місті розташувалася б “Опозиційна платформа – За життя” з результатом у 21%, а третє місце розподілили б між собою “Слуга народу” та “Європейська солідарність” (по 9%). Більш ніж 5% голосів має шанс набрати також Блок Світличної “Разом”.

В цілому, опитані харків’яни позитивно оцінюють стан речей у місті. Майже половина опитаних відповіли, що життя значно або частково покращилось за останній час. Ще 28% респондентів відповіли, що були як позитивні, так і негативні моменти. Нарешті, 25% вважають, що життя значно або певним чином погіршилось.

1-42_0.jpg

Дослідження відбувалось за принципом дворівневої вибірки з використанням схем системного та вибіркового механічного відбору методом особистого інтерв’ю (face-to-face). Розрахунок вибірки відбувався за демографічними показниками генеральної сукупності виборців м. Харкова всіх дев’яти адміністративних районів та з урахуванням специфіки історичних місцевостей міста Харкова. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,8%.

Теги:

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі