Омікрон витіснив всі інші штами коронавірусу в Харківській області — лабцентр

Захворюваність на грип та ГРВІ в Харківській області перевищила епідемічний поріг на 64,6%. Інтенсивність епідемічного процесу відповідає дуже високому рівню. Про це сьогодні повідомили в Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Майже 20 тисяч харківських школярів відправили на карантин

Захворюваність за минулий тиждень зросла на 71,8% в порівнянні з попереднім. Всього минулого тижня захворіли 21 269 осіб, третина хворих – діти. Госпіталізували в лікарні 1053 людини, з них – 245 дітей. Перевищення порогового рівня зареєстрували в усіх районах області.

Методом ПЛР минулого тижня обстежили 15 529 осіб, і у 9 952 (64,1%) хворих виявили коронавірус. За результатами досліджень, проведених вірусологічною референс-лабораторією Державного Центру громадського здоров’я МОЗ, штам Omicron зайняв провідну роль серед штамів SARS-CoV-2, що циркулюють на території Харківської області. З 10 проб біоматеріалів, взятих у хворих, в 9 був виявлений саме цей штам.

Крім того, у трьох дітей виявили вірус грипу типу А(H3). В обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ прогнозують подальше зростання захворюваності респіраторними вірусами, зокрема на грип.

У харківській мерії розповіли про симптоми нового штаму коронавірусу

Нагадаємо, за минулу добу коронавірусом захворіла рекордна кількість жителів Харківської області з початку нової хвилі – 1977 осіб.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі