Опублікував відео обстрілу ТЕС для збільшення кількості підписників: в Івано-Франківську затримали місцевого блогера (Відео)

Правоохоронці затримали мешканця Івано-Франківської області, який розмістив у соціальній мережі відео обстрілу Бурштинської теплоелектростанції. Про це 20 жовтня повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідства, блогер зняв на відео наслідки влучань російських ракет в об’єкт критичної інфраструктури для збільшення числа підписників. Відео підхопили Telegram-канали з мільйонною аудиторією. За сім хвилин результати обстрілу були у розпорядженні російських пропагандистів.

У спецслужбі зазначають, що сторінки соціальних мереж моніторять не лише російські блогери-”воєнкори”, а й кадрові військові. Вороги враховують інформацію з відкритих українських джерел під час планування своїх дій.

Викритий співробітниками СБУ блогер не є коригувальником і не має наміру сприяти ворогові. Після спілкування зі спецслужбою чоловік усвідомив, що відео обстрілу може бути використане для коригування точності ударів.

СБУ нагадує, що коригування ворожого вогню є злочином та карається законом. Спецслужба відстежує випадки розповсюдження таких відео в інтернеті, здійснює комплекс пошуково-процесуальних дій щодо встановлення та притягнення фігурантів до відповідальності.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі