У Кирилівку заїхали білоруські військові, – Федоров (Відео)

Російські загарбники планують нарощувати військові сили на окупованих територіях. Є інформація про те, що вчора в Кирилівку заїхали білоруські військові.

Про це повідомив Мелітопольський міський голова Іван Федоров в ефірі телемарафону “єдині новини”.

“Окупанти Запорізької області поширюють “попередження про обстріли” в пропагандистських соцмережах”, – заявив мер Мелітополя.

Крім того, Федоров розповів, що в Мелітополі через кожні 100 метрів розставили військових. Вони зупиняють авто і перехожих, перевіряють документи та телефони, попереджаючи про “загрозу” з боку ЗСУ. У селищі Мирне Мелітопольського району під приводом “захисту дітей від ударів ЗСУ” закрили школу до 30 січня. Федоров не виключає той факт, що поширення цього фейку є частиною підготовлюваних провокацій “обстрілів”, мета яких – змусити людей не чекати, а боятися ЗСУ, а також виправдати будь-який терор, перекласти провину на Україну і нарощувати військові сили на окупованих територіях.

США визнали ПВК “Вагнер” транснаціональною злочинною організацією

Також мер Мелітополя зазначив, що для кількісного нарощування сил загарбників вчора і сьогодні в Кирилівку завозили білоруських військових з шевронами вітебського підрозділу.

“Вони можуть бути співробітниками ПВК, наприклад “вагнерівцями”, ми ж не знаємо, як вони будуть прикривати свою участь у війні проти України. Може, вони будуть говорити, що це точно не регулярні війська Білорусі, але по факту це білоруси. Це те, що бачать наші жителі”, — розповів Федоров.

Коментарі