Організатор та учасники «блогерських вечірок» у Києві обвинувачуються у сексуальному насильстві та поширенні порнографії

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно трьох осіб, які організовували та брали участь у «блогерських вечірках» у Києві.

За даними слідства, обвинувачені запрошували дівчат до орендованої квартири, де спільно розпивали алкогольні напої, доводячи їх до безпорадного стану. Під час вечірок вони знімали фото та відеозаписи, в тому числі порнографічного характеру, з участю потерпілих. Відзнятий контент викладали у соціальні мережі, залишаючи принизливі дописи та коментарі.

Організатор вечірок обвинувачується у сексуальному насильстві щодо трьох потерпілих, одна з яких на час вчинення злочину була неповнолітньою, а також у виготовленні, зберіганні та розповсюдженні зображень порнографічного характеру та хуліганстві.

Викрадене з України “скіфське золото” може бути несправжнім, – ЗМІ

Один з учасників вечірок обвинувачується у виготовленні, зберіганні й розповсюдженні зображень порнографічного характеру у змові з організатором, та хуліганстві, що супроводжувалось винятковим цинізмом, щодо однієї з потерпілих.

Інший учасник вечірок обвинувачується у сексуальному насильстві щодо однієї з потерпілих.

Досудове розслідування завершено у червні 2023 року. Сторона захисту зловживала правом на захист, затягуючи час ознайомлення з матеріалами справи, тому прокурори тричі зверталися до суду з клопотанням про обмеження строків ознайомлення.

Коментарі