Організаторам псевдореферендумів у Донецькій та Луганській областях повідомили про підозру (Фото)

Про це 1 жовтня розповіли у Службі безпеки України.

Співробітники СБУ повідомили про підозру дев’ятьом організаторам незаконних референдумів РФ, проведених на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

За інформацією спецслужби, підозру у колабораційній діяльності отримав “голова ЛНР” Леонід Пасічник. Фігурант підписав звернення депутатів незаконної “народної ради лнр” про набрання чинності злочинного “закону про референдум луганської народної республіки з питання про входження до складу Росії на правах суб’єкта Росії”. За його вказівкою було проведено організаційну роботу зі створення та функціонування “центральних та дільничних виборчих комісій”, забезпечено фінансування підготовки та проведення фейкового референдуму.

Крім того, Леонід Пасічник регулярно брав участь у пропагандистських заходах, обґрунтовуючи необхідність псевдоголосування та приєднання до Росії.

Також підозру від СБУ отримали вісім так званих депутатів “народної ради днр”: Максим Книш, Олександр Мальков, Наталія Стрельчук, Мирослав Руденко, Анастасія Селіванова, Олександр Бондаренко, Олександр Дяговець, Олексій Жигулін.

Ці колаборанти на одному із зборів одностайно проголосували за “закон” про проведення “референдуму” та звернулися до ватажка терористичної організації “днр” Пушиліна за підписанням цього неправомірного документа.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтями 111-1 (“колабораційна діяльність”), 110 (“посягання на територіальну цілісність та недоторканність України”) КК України. Вирішується питання про оголошення фігурантів у розшук.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі