Організатору наркотрафіку до Київського СІЗО повідомлено про підозру, – ДБР

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру “смотрящому”, який відповідав за організацію наркотрафіку до Київського слідчого ізолятора.

За його координацією відбувалося здійснення закупівлі наркотичних речовин на волі та їх передача до установи для подальшого збуту серед ув’язнених. Серед спільників організатора були в’язні та місцеві жителі, а також працівник установи, який допомагав організовувати наркотрафік.

Нагадаємо, що в січні 2023 року ДБР, за сприяння Департаменту спеціальних розслідувань Національної поліції, розкрили та припинили постачання наркотичних речовин, які маскувалися під звичайні відправлення до СІЗО через поштовий сервіс.

Під час розслідування було встановлено, що громадянин Молдови, який був звинувачений у вбивстві, організував наркотрафік. У слідчому ізоляторі він став “смотрящим” одного з корпусів СІЗО і вирішив постачати наркотики до цього корпусу.

Громадянин Молдови під обшивкою авто перевозив кілограми наркотиків (Фото, Відео)

Організатору наркотрафіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу) та ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

За цими статтями йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

У січні цього року ще шести фігурантам справи було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 368, ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво веде Офіс Генерального прокурора.

Коментарі