Отримував гроші за дрова і зникав: в Харківській області шахрай дурив людей

Правоохоронці оголосили про підозру хлопцеві, який привласнив 18 000 гривень. Про це 7 жовтня повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Харківській області.

Як з’ясувалося, 22-річний житель Краснограда продавав дрова через соціальні мережі. Хлопець брав з потенційних покупців повну передоплату за товар, але пропав і переставав відповідати на дзвінки та повідомлення. За попередніми даними, жертвами обману стали три людини, які заплатили в сумі 18 000 гривень.

Крім того слідчі довели причетність фігуранта до скоєння крадіжки з місцевого кафе в кінці серпня. Вночі він віджав вхідні двері, заліз в приміщення, з якого виніс гроші і алкогольні напої. Сума збитку склала близько 2000 гривень.

Слідчі порушили кримінальну виробництво за ч. 2 ст. 190 (“шахрайство” і ч. 3 ст. 185 ( “крадіжка”) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статей передбачає до шести років ув’язнення.

У Харківській області шахрай 10 разів продав неіснуючий мішок цукру

Нагадаємо, раніше 30-річний харків’янин дзвонив жертвам і представлявся лікарем. Під час розмови він повідомляв співрозмовникам, що їхні близькі потребують термінового лікування. У стані афекту громадяни передавали чоловікові гроші. Загальна сума збитків склала майже 1,5 мільйона гривень.

Коментарі