Українська армія щодня використовує шість тисяч снарядів – Financial Times

Щодня на фронті українські військові випускають по противнику 5-6 тисяч снарядів. Ця кількість рівноцінна обсягу виробництва невеликої європейської країни за рік — але витрачається за добу.

Про це йдеться в матеріалі видання Financial Times.

“Війна в Україні та великий попит серед інших держав змушує оборонні компанії різко збільшити обсяги виробництва. Українські військові використовують в день по 5-6 тисяч артилерійських боєприпасів. Європейські компанії вступили в певне протистояння за промислові потужності”, — розповів виданню виконавчий директор норвезької збройової компанії Nammo Мортен Брандтзег.

В Україну вже везуть перший Leopard 2 для ЗСУ: що відомо (Фото, Відео)

Він зазначив, що така ж кількість снарядів зазвичай становить річне замовлення якої-небудь невеликої європейської країни. А деякі компоненти для снарядів виявилися в такому страшному дефіциті, що черга на їх доставку розтягнулася навіть не на Місяці, а на роки.

Втім, видання зазначає, що велика частина західних збройових компаній не налякана такими обставинами — перш за все, там збільшили робочі зміни та найняли більше працівників. Крім того, готується розширення потужностей і йде пошук можливостей збільшити поставки необхідних компонентів для снарядів.

Наприклад, німецький концерн Rheinmetall заявив про плани побудувати новий завод з виробництва вибухівки, якою будуть споряджати снаряди, призначені для України. За іронією долі, цей завод відкриють в Угорщині — єдиній європейській країні, яка з початку війни займає відверто проросійську та антиукраїнську позицію.

Коментарі