Патрулюють місто з георгієвською стрічкою та допомагають окупантам: в прокуратурі Харківщини розповіли про зрадниць з поліції

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру двом колишнім правоохороницям за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це 19 серпня повідомили в прокуратурі Харківської області.

Поспішав виконувати ворожі накази і забув змінити банер: колаборанту з Куп’янська оголосили підозру в держзраді

За даними слідства, експоліцейська з Куп’янська добровільно перейшла на бік ворога та погодилась на співпрацю з представниками РФ. Зокрема, її основна задача полягала у сприянні створенню правоохоронного органу окупантів. Зрадниця агітувала своїх колег до співпраці з «новою владою». У разі відмови вона погрожувала їм застосуванням фізичної сили. Крім того, встановлено, що колишня поліцейська прибула до квартири слідчого та без законних на те підстав провела обшук, щоб забрати табельну вогнепальну зброю працівника поліції.

Її колега-зрадниця, 41-річна експоліцейська з смт Борова також перейшла на бік держави-агресора та стала працювати у псевдоправоохоронному органі окупантів. Отримавши «нову» посаду, підозрювана намагається догодити окупантам. Вона патрулює місто, будучи вдягненою у цивільний одяг з георгіївською стрічкою, приймає заяви від громадян.

Коментарі