Передала оккупантам дані 23 українських патріотів: мешканці Херсонської області повідомили про підозру

СБУ викрила колаборантку, яка “здала” ворогу щонайменше 23 українських патріотів на тимчасово окупованій території Херсонської області. Про це 5 жовтня повідомили у Службі безпеки України. 

Правоохоронці викрили “нову порцію” ворожих поплічників, які допомагають рашистам на тимчасово окупованих територіях Херсонщини. Семеро із них отримали повідомлення про підозру у складі організованої злочинної групи, оскільки цілеспрямовано сприяли передачі рф ресурсів “Укрпошти”

Окрему підозру отримала колишня співробітниця одного з правоохоронних органів Херсонськорї обалсті. За завданням російських спецслужб вона передала ворогу дані про щонайменше 23 патріотично налаштованих місцевих жителів. У результаті окупанти проводили обшуки у їхніх помешканнях, тиснули на них психологічно та фізично.

В обмін на лояльність зловмисниця отримала посаду у так званій “военно – гражданской администрации Херсонской области” і тепер намагається “виправдати виявлену їй довіру”.

Як “посадовець” незаконної адміністрації зрадниця забезпечувала організацію та проведення псевдореферендуму на тимчасово окупованій території області.

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за статтями 111 (“державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану”) та 111-1 (“колабораційна діяльність”) УК Украины. Їй загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі