Передала рашистам паспортні дані мешканців: під Ізюмом затримали колишню керівницю окупаційної адміністрації

В результаті стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області правоохоронці затримали колишню очільницю створеного окупантами «Савинского территориального отдела Изюмской военно-гражданской администрации». За даними слідства, місцева мешканка після захоплення частини регіону підтримала загарбників і добровільно вступила до окупаційних органів.

Як повідомили у пресслужбі Управління СБУ в Харківській області, колаборанка активно підшукувала людей, яких намагалась залучити до співпраці з агресором. За це пропонувала псевдопосади, російські зарплати і лояльність рашистів.

Встановлював білборди з кремлівською пропагандою: у Харкові судитимуть колаборанта

Також зрадниця збирала паспортні дані місцевих жителів та передавала їх до окупаційної адміністрації. Отримані персональні відомості громадян ворог використовував для фальсифікації результатів фейкового референдума.

Після звільнення Харківщини колаборантка намагалась переховуватись на території Ізюмського району, але її викрили та затримали. Зловмисниці повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі