Передавала окупантам дані про ЗСУ: на Житомирщині російську агентку з позивним “Победа” засудили до семи років в’язниці (Фото)

Про це 5 листопада повідомили у Службі безпеки України.

Правоохоронці викрили мешканку Житомирської області, яка передавала рашистам інформацію про підрозділи ЗСУ та СБУ.

За даними слідства, фігурантка надавала представникам країни-агресора дані про залізничні маршрути перевезення військової техніки та боєприпасів ЗСУ через територію регіону. Також серед її основних завдань було виявлення аеродромів можливого базування української бойової авіації.

Правоохоронці встановили, що після початку повномасштабного вторгнення фігурантку завербував кадровий співробітник російської військової розвідки, який вибрав для неї оперативний псевдонім “Победа”. У поле зору агресора жінка потрапила через свої прокремлівські повідомлення, які неодноразово публікувала у забороненій соцмережі “ВКонтакте”.

Під час обшуків у будинку жінки правоохоронці виявили мобільний телефон та комп’ютерну техніку, які вона використовувала для комунікації з представником ГРУ РФ.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисницю винною за статтею 111 (“державна зрада”) КК України та засудив до семи років ув’язнення.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі