У Харкові піймали коригувальника, який хотів навести російські авіабомби на базу “Кракена”

Зловмисник намагався виявити локації спецпідрозділу “Кракен” Головного управління розвідки Міністерства оборони України Для здійснення атаки рашисти планували задіяти балістичні ракети та керовані авіабомби типу КАБ-500. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Встановлено, що ворожий коригувальник вийшов на сеанс зашифрованого зв’язку зі своїм куратором з російської розвідки і передав йому координати.

СБУ затримала коригувальника у власному помешканні. У затриманого вилучили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з російською спецслужбою. Одночасно було проведено комплексні заходи для убезпечення міської інфраструктури від нової повітряної атаки РФ.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився місцевий житель, ідеологічний прихильник рашизму. На початку квітня цього року окупанти залучили його до співпраці через соцмережі, де він публікував власні антиукраїнські коментарі.

Для збору розвідданих фігурант обходив територію міста та відслідковував місця базування Сил оборони.

Крім того, зловмисник “втемну” випитував потрібну інформацію у клієнтів місцевого торговельно-розважального центру, де він працював продавцем.

Фігуранту оголосили підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України: несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років ув’язнення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі