Передавали окупантам дані про ЗСУ: у Краматорську затримали трьох місцевих мешканців (Фото)

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, у серпні мешканець Краматорська за допомогою месенджера відправляв колишньому члену розвідувального підрозділу так званої “ДНР” голосові повідомлення з інформацією про місцезнаходження особового складу, військової техніки ЗСУ та будівництво фортифікаційних споруд. Ще один мешканець Краматорська у вересні пересилав рашистам дані про місця дислокації українських військових та підрозділів ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях. Третя фігурантка, також мешканка Краматорська, у вересні за допомогою месенджера надсилала окупантам текстові повідомлення з даними місця дислокації українських захисників.

За даними фактами слідчі відкрили кримінальні провадження. Фігурантам повідомили про підозри за статтею 114-2 (“несанкціоноване поширення інформації про переміщення та розташування ЗСУ”) КК України.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі