Передавав окупантам координати лікарень та розташування ЗСУ: на Чернігівщині затримали російського інформатора (Фото)

Силовики на Чернігівщині затримали чоловіка, підозрюваного у пособництві російським окупантам. Про це 19 жовтня повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідства, співробітники СБУ затримали на Чернігівщині російського агента. Чоловік збирав розвіддані про дислокацію “центрів управління” ЗСУ та СБУ, координати місцевих органів влади та лікарень. Окрім цього, фігурант відстежував маршрути переміщення українських військ на території регіону. Отримані відомості рашисти планували використовувати для масованих повітряних ударів по держустановах та соціальним об’єктам.

Затриманим виявився мешканець Сєвєродонецька, який кілька років тому переїхав до Чернігівської області та отримав статус внутрішньо переміщеної особи. На початку повномасштабного вторгнення його завербували спецслужби росії. У поле зору представників країни-агресора чоловік потрапив через свою прокремлівську позицію та неодноразові висловлювання на підтримку війни з рф.

За вказівкою свого московського куратора фігурант фотографував об’єкти з прив’язкою до місцевості і позначав геолокацію на електронних картах. Розвіддані чоловік відправляв через анонімні месенджери. За виконання “доручень” агент отримував гроші з росії.

Під час обшуків правоохоронці виявили у чоловіка мобільний телефон із доказами протиправної діяльності. Затриманому повідомили про підозру у скоєнні кримінального злочину, зараз він перебуває під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі