Переховувався під видом переселенця: у Києві затримали “народного поліцейського” з Мелітополя

За даними слідства, 23-річний маріуполець після тимчасової окупації міста переїхав до Мелітополя, де добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками. У квітні 2022 року за пропозицією окупаційної влади він зайняв посаду «поліцейського патрульно-постової служби» в незаконному правоохоронному органі – «Мелитопольском РУВД Главного управления МВД в Запорожской области». Про це повідомили в Запорізькій облпрокуратурі.

Колаборанту з Харківської області, який влаштувався «народним міліціонером» при окупантах, дали 13 років

Працюючи на ворога, псевдоправоохоронець брав участь у патрулюванні міста та заходах з придушення серед місцевого населення руху опору. Проводив агітаційну роботу та схиляв жителів Мелітополя до співпраці з ворогом.

У липні 2022 року чоловік звільнився з лав «народної міліції» та під виглядом переселенця виїхав на підконтрольну Україні територію. Потім приїхав до Києва, де переховувався з метою уникнення відповідальності. 

У червні 2023 року його викрили правоохоронці. Наразі суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Чоловіку повідомили про підозру в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Слідство триває. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі