Перевищили ліміти: у Харківській і Дніпропетровській областях ввели аварійні відключення світла

З ранку споживання електроенергії в Україні підвищилось через суттєве зниження температури на сході та у центрі країни, внаслідок чого зріс дефіцит потужності. Як повідомили в НЕК “Укренерго”,д ля забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей були доведені ліміти споживання, які діють упродовж всієї доби.

Вже з 7:00 у Дніпропетровській та Харківській областях ліміти були критично перевищені, внаслідок чого для збереження стабільної роботи енергосистеми були застосовані аварійні відключення.

В окремих областях внаслідок поривчастого вітру є пошкодження у мережах операторів системи розподілу, ведуться ремонтні роботи.

У прифронтових регіонах на сході та півдні ситуація з електропостачанням залишається складною через значні пошкодження електромереж внаслідок високої активності бойових дій.

Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та тимчасову окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, серед яких і Запорізька АЕС, потужності якої дозволили б у повній мірі покрити потребу в електроенергії.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі