Зрадила і агітувала підлеглих: очільниці суду з Харківської області висунули ще одну підозру

З початком повномастабного втрогнення РФ і окупації міста очільниця Вовчанського районного суду Ірина Уханьова вступила у змову з російськими загарбниками та допомагала їм створювати окупаційну судову установу, де добровільно обійняла посаду «председателя».

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, суддя провела збори працівників суду, де агітувала працювати на окупантів. Зрадниця також додала, що вона буде проходити курси підвищення кваліфікації суддів на території РФ, а після повернення — особисто прийматиме іспит від кожного працівника на знання російського законодавства.

У Харкові за держзраду судитимуть колишнього поліцейського з Куп’янська

Зрадниця повідомила, що для роботи у суді під її головуванням необхідний паспорт громадянина РФ та закликала підлеглих якнайшвидше його отримати. Вона навіть організувала у приміщенні суду пункт приймання документів для отримання російських паспортів.

На початку вересня Уханьова склала штатний розпис та список працівників незаконного судового органу та надіслала всі документи в головам окупаційних адміністрацій. Після звільнення Вовчанська зрадниця разом з російськими військовими втекла на територію РФ.

Судді заочно повідомили про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі