Перейшли на бік окупантів та допомагали вивозити врожай: двом депутатам Харківської області повідомили про підозру (Фото)

Правоохоронці викрили двох депутатів Липецької громади Харківської області, які добровільно співпрацювали із представниками країни-агресора. Про це 6 жовтня повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

За даними слідства, у квітні двоє підозрюваних, перебуваючи на території окупованої Липецької громади, погодилися обійняти посади у незаконно створеному рашистами органі влади. Один із місцевих депутатів став “головою”, а інший – “заступником голови” так званої “Липецької військово-цивільної адміністрації Харківської області”.

З квітня по вересень новопризначений “глава адміністрації” окупантів намагався створити позитивний імідж загарбників і для цього провадив агітаційну роботу серед місцевого населення, а також розпоряджався майном громади.

Крім цього, обидва фігуранти організовували сільськогосподарську роботу на території ТГ, наймали працівників, організовували посів та збирання врожаю, сприяли вивезенню сільгосппродукції на територію РФ. Також колаборанти вилучали сільськогосподарську техніку у місцевих мешканців та підприємств на користь загарбників.

Правоохоронці затримали “голову” незаконної адміністрації окупантів, йому повідомили про підозру за статтею 111-1 (“державна зрада”) КК України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Його “заступнику” повідомили про підозру заочно за аналогічною статтею.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі