Під час російського обстрілу Харкова 29 грудня загинув глухий харків’янин

Один із загиблих учора в Харкові — глухий працівник місцевого підприємства. Про це «МедіаПорту» розповіла Уляна Франковська, яка знає Олександра та його сім’ю, і раніше була їхньою сусідкою у харківському гуртожитку Українського товариства глухих. 

Олександр мав заступити на роботу, коли російська армія вдарила по харківській промзоні.  Після обстрілу чоловіка затисло конструкціями, його витягли, але поранення були смертельні — зі слів членів сім’ї, які переказує Уляна, уламок влучив йому в голову. 

Олександр родом з Донецької області, переїхав до Харкова у 80-х, працював слюсарем. 

«Це наші друзі з часів, коли ми заселились у гуртожиток. Ми завжди були разом — усі дні народження, завжди разом, спілкувалися. Він був дуже гарний хлопець, батько, син своєї матері. Мати залишилися на Донеччині в окупації», — розповіла Уляна.

Ідентифікували трьох загиблих внаслідок ранкового масованого обстрілу (Фото)

За словами голови Харківської обласної організації УТОГ Олени Яковлєвої, люди з порушеннями слуху переважно орієнтуються на сигнали тривоги через мобільний додаток. У колективах допомагати глухим мають колеги.

Після початку російського повномасштабного вторгнення спільноти людей з порушеннями слуху в Харкові пропонували виїхати у більш безпечні регіони або за кордоном. Така можливість є, каже Уляна Франковська. За її словами, Олександр вирішив бути у Харкові, щоб працювати далі. У нього залишилися дружина, дві доньки та онуки. 

Грошову допомогу для родини загиблого харків’янина можно переказати на карту його дружини Лідії: 

5168745105344920.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі