Під Харковом на території бази відпочинку виявили тіла чоловіків зі слідами тортур (Фото)

Про це 6 жовтня повідомили у прес-службі ГУ НПУ у Харківській області.

У селі Новоплатонівка Борівської громади на території місцевої бази відпочинку поліцейські виявили тіла двох чоловіків зі слідами тортур. Руки загиблих між собою були з’єднані кайданками. Крім цього, обоє громадян мають вогнепальні поранення голови.

“Вік загиблих приблизно від 30 до 35 років. Вони були одягнені в цивільний одяг. Тіла знаходилися в піщаній ямі розміром 2,5 на 2,5 метра та завглибшки 4 метри. Їхні особи встановлюються”, — розповіли в поліції.

За попередніми даними, на зазначеній базі розміщувалися російські спецназівці у складі 250-350 осіб. Періодично відбувалася ротація.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 438 у (“порушення законів та звичаїв війни”) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі