Під Харковом не змогли врятувати збиту машиною косулю

У харківському екопарку помер самець косулі, якому ампутували ногу після ДТП. Тварину намагалися виходити та реабілітувати, але безрезультатно. Про це повідомили в соціально-гуманітарному мультикомплексі.

У Харкові волонтери врятували собаку, яка провалилася в колодязь

Нагадаємо, тварину знайшли на узбіччі Окружної. У нього виявили перелом задньої ноги, яку довелося ампутувати. По всій видимості, парнокопитна стала жертвою неуважного водія. Спочатку в Фельдман Екопарк не знайшли травм внутрішніх органів. Косуля йшла на поправку. Однак через три тижні вихованцеві стало гірше.

“На жаль, в цю середу вранці стан косулі раптово погіршився. Щоб з’ясувати причину нездужання та надати ургентну допомогу, було прийнято рішення відвезти звіра для спеціалізованого обстеження до ветклініки, з якою ми співпрацюємо. На жаль, тварина померла по дорозі”, – розповів головний ветеринар екопарка Андрій Московий.

Як з’ясувалося, при першому огляді не виявили черепно-мозкову травму, великий забій легкого та порушення роботи печінки. Саме це і стало причиною смерті. Найближчим часом у Фельдман Екопарк планують провести акцію, покликану привернути увагу до загибелі диких і домашніх тварин на дорогах.

У харківському екопарку реабілітують унікального кажана

Нагадаємо, раніше в Харкові під час гасіння пожежі на території кладовища №17 бійці ДСНС врятували зайченя. За інформацією відомства, рятувальники виїхали на гасіння сухостою на окружній дорозі. Площа пожежі склала близько 500 квадратних метрів. Під час ліквідації НП вогнеборці помітили в палаючих кущах зайченя. Вони дістали тварину з вогняної пастки та перенесли його в лісосмугу. За інформацією рятувальників, пожежа виникла через необережне поводження з вогнем.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі