Під Харковом СБУ заблокувала нелегальний піщаний кар’єр

Збитки державі можуть скласти десятки мільйонів гривень. Про це повідомляє керівник пресцентру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За інформацією спецслужби, засновники комерційної фірми самовільно захопили земельну ділянку площею понад 10 га в передмісті Харкова, де організували незаконний видобуток піску. Комерсанти всупереч вимогам закону зняли шар родючих ґрунтів сільськогосподарського призначення без дозвільних документів і створили кар’єр. Вирішується питання про повідомлення організаторам про підозру за статтею 240 (“порушення правил охорони або використання надр, що спричинило тяжкі наслідки”) КК України. За власною інформацією Newsroom, кар’єр пов’язаний зі структурами, що входять в орбіту Олега Кияшка – найближчого соратника нині покійного кримінального авторитета Вадима Казарцева (“Князя”).

Затримання банди “Князя”: в мережі з’явилося відео штурму будинку

Нагадаємо, Вадим Казарцев помер у Німеччині від онкології. У липні минулого року силовики затримали членів злочинного угруповання “Князя” (в тому числі – його зятя та соратника Олега Кияшка), а також вилучили зброю та близько 11 мільйонів у гривневому еквіваленті.

Коментарі