Підключав російських терористів до електрики: на Харківщині затримано чергового колаборанта

Служба безпеки України викрила у Харківській області чергового поплічника російських терористів. Конкретно цей допомагав окупантам підключатися до електромереж області.

Про це повідомляє речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

СБУ затримала коригувальника ракетного удару росіян по кафе у Краматорську (Відео)

Відомо, що колаборант – 48-річний мешканець деокупованого міста Куп’янськ Харківської області. У період тимчасової окупації міста росіянами він добровільно обійняв посаду “начальника Купянского РЭС Государственного унитарного предприятия “Харьковэнерго”, діючи у змові з колаборантами з так званої “военно-гражданской администрации Купянского района Харьковской области”.

Зокрема, колаборант брав участь у засіданнях і службових нарадах окупаційної адміністрації та погоджував з ними всі свої дії та рішення. За завданням окупантів він налагодив роботу електророзподільчих мереж на окупованій території району.

СБУ затримала організаторів аферистського кол-центру у Харкові

Також за його наказом велося забезпечення терористів електроенергією – в тому числі місць базування збройних підрозділів окупанта.

Поплічнику терористів повідомлено про підозру згідно ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Коментарі