СБУ затримала організаторів аферистського кол-центру у Харкові

Експерти з кібербезпеки Служби безпеки України та поліцейські Національної поліції викрили шахраїв у Харкові, які, під прикриттям торгівлі на міжнародних фондових біржах, шахрайським чином заволодівали грошима громадян.

Кожного місяця зловмисники шахрайським шляхом виманювали від людей десятки тисяч доларів з їхніх сімейних заощаджень.

З метою залучення потенційних “інвесторів” шахраї створили свій кол-центр у Харкові з 40 операторами. Вони дзвонили громадянам і пропонували їм інвестувати гроші в акції відомих компаній на фондовому ринку.

Для своїх клієнтів аферисти створювали електронні “особисті кабінети”, в яких показували постійне “зростання” акцій і намагались змусити людей збільшити свої інвестиції.

Оператори кол-центру використовували різні методи психологічного впливу і намагалися маніпулювати “вкладниками”, щоб переконати їх вкладати гроші у “фондові проєкти”.

Кіберполіція викрила шахраїв, які присвоювали криптовалютні активи іноземних громадян (Відео)

За даними слідства, у злочинній схемі брали участь троє мешканців Харкова, які вирішили збагатитися шахрайством.

Під час обшуків у житлових та офісних приміщеннях були знайдені банківські картки, комп’ютерна техніка, мобільні телефони та записи, що підтверджували незаконну діяльність.

На основі зібраних Службою безпеки доказів трьом фігурантам було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Триває розслідування з метою з’ясування всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Співробітники Служби безпеки разом з поліцією та обласною прокуратурою проводять комплексні заходи у Харківській області для припинення цієї злочинної діяльності.

Коментарі