Піднялася температура та двоїлося в очах: харків’янка на відпочинку заразилася ботулізмом

31-річну пацієнтку госпіталізували до харківської Обласної клінічної інфекційної лікарні. Про це 6 серпня повідомили в ГУ “Харківський обласний центр контролю та профілактики захворювань МОЗ”.

Як з’ясувалося двома днями раніше медикам надійшло екстрене повідомлення про зараження ботулізмом. 31-річна харків’янка відпочивала разом з чоловіком і сестрою в Бердянську Запорізької області. У місцевому кафе компанія їла мідії та лангустіни. На наступний день у чоловіка піднялася температура до 38 градусів, сестра відчувала себе добре. Сама жінка нездужала лише через три доби. У неї з’явилися симптоми отруєння: нудота, блювота та загальна слабкість.

Жінка намагалася лікуватися самостійно, а ще через три дні у неї почало двоїтися в очах, після чого вона звернулася за допомогою до медиків. У стані середньої тяжкості її госпіталізували в лікарню та ввели ботулінічний антитоксин.

Випадок ботулізму в Харківській області: чоловіка підключили до апарату ШВЛ

Нагадаємо, раніше в Харкові дві жінки потрапили до реанімації через отруєння в’яленою рибою. Перша з хворих спочатку займалася самолікуванням. Лише коли її стан погіршився, жінка звернулася до медиків. Її госпіталізували в обласну клінічну лікарню. Через три дні ознаки ботулізму з’явилися у другої постраждалої. Харків’янку у важкому стані доставили в міську лікарню №2. Обидві пацієнтки раніше вживали в їжу в’яленого ляща.

Коментарі