Підтримував дії окупантів: в Одесі суд змусив чоловіка читати українську літературу

Відповідне рішення опублікували в Єдиному реєстрі судових рішень.

За даними слідства, мешканець Одеської області під ім’ям “Володимир Устинов” у соціальній мережі “Однокласники” поширював антиукраїнські повідомлення. Чоловік публічно підтримував події російських окупантів. Так, у період з 14 лютого по 25 квітня фігурант закликав закликав боротися проти “київської влади нацистів” та об’єднати східні та південні області України у “Новоросію”.

Зрадник-зв’язківець із Криму згадав про рідних у Харкові та здався українським силовикам (Відео)

Під час обшуків будинку у зловмисника поліцейські вилучили речовий доказ — мобільний телефон, з якого чоловік заходив до соціальної мережі “Однокласники”.

Приморський районний суд Одеси визнав чоловіка винним за статтями 109 (“дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади”) та 110 (“посягання на територіальну цілісність та недоторканність України”) КК України та засуджено п’яти роках ув’язнення з випробувальним строком на три роки.

СБУ підозрює у державній зраді помічника народного депутата України

У якості покарання чоловікові зобов’язали прочитати твори кількох українських авторів: “Тигролови” Івана Багряного, “Жовтий князь” Василя Барки та “Марія” Уласа Самчука.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі