Підтримував вторгнення РФ до України: у Вінниці затримали прихильника “русского мира” (Фото)

Про це 7 вересня повідомили у Кіберполіції України.

За даними слідства, 64-річний мешканець Вінниці під час повномасштабного вторгнення росії в Україну розповсюджував у соціальній мережі матеріали, що виправдовують агресію окупантів.

“Чоловік запевняв інших користувачів Інтернету, що українські засоби масової інформації висвітлюють неправду з огляду на те, що “довіряти” варто лише російським ЗМІ, де збройна агресія визнається правомірною. Крім цього, фігурант бажав президенту росії міцного здоров’я”, – йдеться у повідомленні Кіберполіції.

Під час обшуків у будинку чоловіка правоохоронці вилучили колекцію компакт-дисків, книг та інші матеріали пропагандистського характеру, комп’ютерну техніку, георгіївські стрічки та інші докази злочинної діяльності.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 436-2 (“виправдання, визнання правомірним, заперечення збройної агресії росії проти України, глорифікація її учасників”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років із конфіскацією майна. Вирішується питання щодо вручення фігуранту підозри.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі