Пілот української авіакомпанії затриманий за роботу на окупантів в Криму (Фото)

За процесуального керівництва прокуратури Автономної Республіки Крим та м. Севастополя затримано колишнього диспетчера окупаційної “Кримаеронавігації”, який пізніше працевлаштувався до однієї з українських авіакомпаній, та повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через держкордон та виправдовуванні збройної агресії рф (ч. 2 ст. 332, ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, до 2014 року громадянин України працював диспетчером регіонального структурного підрозділу “Кримаерорух”, який контролював повітряний рух над українським півостровом.

Після анексії Криму російськими збройними силами підозрюваний точно знав, що Україна офіційно припинила функціонування всіх аеропортів на окупованій території. З усім тим, він прийняв пропозицію працювати на окупантів на аналогічній посаді в диспетчерському центрі вже російської “Кримаеронавігації”.

СБУ затримала харків’янина, який збирав координати для нових ударів росіян

Підозрюваний продовжив здійснювати диспетчерське обслуговування та контроль руху літаків з рф на територію півострова та у зворотному напрямку, сприяючи незаконному переправленню осіб через державний кордон України.

Пізніше він переїхав на материкову частину України та працевлаштувався до однієї з українських авіакомпаній на посаду пілота.

Після повномасштабної вторгнення рф підозрюваний активно підтримував та виправдовував збройну агресію. За допомогою свого акаунту в забороненій російській соцмережі чоловік поширював російську пропаганду та сподівався на окупацію більшої частини України, включаючи столицю.

Правоохоронці затримали підозрюваного на Київщині. Обшук у його місці проживання виявив речі та документи, що підтверджують його протиправну діяльність, в тому числі паспорт громадянина рф та російську валюту.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Досудове розслідування здійснює Національна поліція.

Коментарі