Після Вінниці та Маріуполя: Харків опинився на сьомому місці в рейтингу комфортності міст

За індексом задоволеності якістю міських сфер і послуг Харків посів сьоме місце серед 24 обласних центрів України (замість Донецька та Луганська в дослідженні брали участь Маріуполь і Сєвєродонецьк). Перше місце в рейтингу зайняла Вінниця. Також Харків випередили Луцьк, Івано-Франківськ, Чернігів, Хмельницький і Маріуполь. Такими є результати Всеукраїнського муніципального опитування, яке провели Міжнародний республіканський інститут в Україні спільно з соціологічною групою “Рейтинг”.

Рейтинг соціально-економічного розвитку: Харківська область опустилася на 17 місце

Комфортність життя в містах оцінювали за такими параметрами як безпека, якість комунальних послуг, прибирання сміття, якість медичних послуг, транспортна інфраструктура, вуличне освітлення, стан доріг, розвиток промисловості, якість спортивних і освітніх установ, стан дворів, парків і екологічна обстановка. Згідно з опитуванням, 53% харків’ян вважають, що в загалом місто рухається в правильному напрямку і 33% протилежної думки. 59% респондентів відповіли, що схвалюють діяльність місцевої влади. 64% опитаних відчувають себе в безпеці, йдучи по своєму району після настання темряви.

Також у жителів міст поцікавилися впливом на їхнє життя пандемії коронавірусу та ставленням до вакцинації. 56% харків’ян назвали загрозу від коронавірусу для них високою, а 41% навпаки не вважають ситуацію загрозливою. При цьому більше половини опитаних не схвалюють діяльність місцевої влади з подолання епідемії. Також у Харкові 40% жителів абсолютно не готові вакцинуватися, однозначно готові – 21%. Серед тих, хто готовий, 48% вибрали б вакцину європейського або американського виробництва, а 24% – російського. Основною причиною відмови від вакцнації респонденти назвали страх побічних ефектів.

Харків очолив рейтинг регіонів з найбільшою кількістю старого житла

Нагадаємо, раніше Харків зайняв 36 місце серед 45-ти міст України за умовами для бізнесу. Харків зарахували до групи міст із середнім показником сприятливості бізнес-середовища за результатами дослідження “Індекс конкурентоспроможності міст”. Харків виявився на передостанньому, 44-му місці по доступу до публічного майна, на 43-му місці – за умовами для початку бізнесу і на 41-му – по прозорості та відкритості даних про місцевий бюджет і державні закупівлі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі