Після влучання РФ у нафтобазу в Харкові перевірили потенційно небезпечні об’єкти

Спеціальна комісія обстежила 19 хімічно небезпечних і 17 вибухонебезпечних об’єктів, які розташовані в місті Харкові. Як повідомив заступник міського голови Андрій Руденко, у ході перевірки хімічно небезпечних об’єктів було встановлено, що 6 із них не мають на території небезпечних речовин, а 3 підприємства не здійснюють виробничі процеси.

З 17-ти пожежонебезпечних об’єктів 12 не ведуть господарської діяльності. На обстежених об’єктах, які працюють, дотримані вимоги законодавства у сфері поводження з вибухонебезпечними речовинами, і керівництво підприємств не допускає одночасного зберігання значних обсягів нафтопродуктів у ємностях.

У пресслужбі міськради повідомили, що профільним департаментам мерії разом із адміністраціями районів і відділом організації наглядово-профілактичної роботи Харківського райуправління ГУ ДСНС доручили контролювати діяльність об’єктів, які використовують хімічно небезпечні та вибухонебезпечні речовини, на постійній основі.

Внаслідок удару БПЛА по Немишлянському району Харкова загинула прокурор та її родина

Нагадаємо, 9 лютого близько 22:50 росіяни завдали ударів трьома безпілотниками по нафтобазі в Немишлянському районі Харкова. Внаслідок обстрілу було пошкоджено обладнання та ємності для зберігання нафтопродуктів. Орієнтовно, на той момент в резервуарах знаходилося близько 3,8 тис. тонн нафтопродуктів — бензину і дизпалива. Воно розтеклося по вулиці і зайнялося, вогонь перекинувся на будинки. Через масштабну пожежу вигоріла ціла вулиця. Загинуло 7 людей, серед них троє дітей: люди згоріли живцем.

Нафтопродукти потрапили до річки Немишля, яка протікає територією Харкова та в подальшому впадає у річки Харків, Лопань та Уди. Через отруєння води у Харкові гинуть тварини.

Для локалізації нафтових розливів на річках встановили бонові загородження. Водойми очищують сорбентами. У басейні річки Сіверський Донець постійно проводять моніторинг стану поверхневих вод. 

31 січня росіяни обстріляли в Харкові недіючу нафтобазу. Витоку палива не було.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі