Півмільйона гривень за укладення договору на водопостачання: підозрюють співробітників Київводоканалу

Підозра у зловживанні впливом (ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 369-2 КК України) оголошена посадовцю ПрАТ АК «Київводоканал» та директору приватної фірми на підставі процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

За даними розслідування, у 2023 році співробітники Київводоканалу спланували отримати незаконну вигоду від представника фірми, яка здійснює технічне обслуговування та ремонт автомобілів.

Для примусу бізнесмена сплатити їм гроші, вони спеціально відключили об’єкт від централізованого водопостачання, створюючи перешкоди для його підприємницької діяльності.

Працівники водоканалу стверджували, що для відновлення водопостачання потрібно виконати обсяг складних робіт, які повинні бути узгоджені на різних рівнях з іншими установами.

СБУ затримала чотирьох військових посадовців, які продавали фіктивні довідки та сприяли вивезенню ухилянтів за кордон (Фото)

Після безрезультатних зустрічей бізнесмена із працівниками ПрАТ АК «Київводоканал», йому було сказано, що для вирішення проблеми він має звернутися до іншої приватної фірми.

Директор фірми запропонував підприємцю 500 тисяч гривень для вирішення проблеми із водопостачанням.

Під час контролю за вчиненням злочину правоохоронці зафіксували передачу незаконної вигоди працівнику Київводоканалу через директора фірми-посередника. Встановлюються інші особи, причетні до цього злочину.

Досудове розслідування проводиться СУ ГУ НП у місті Києві, оперативний супровід здійснюється УСР в м. Києві ДСР Нацполіції України.

Коментарі