Плив на спині та грав на флейті: житель Харківської області встановив незвичайний рекорд

Житель селища Високий Андрій Могилко встановив рекорд на найтриваліший заплив на спині з одночасною грою на флейті. Досягнення зареєстрували в Національному реєстрі рекордів України. Музикант-любитель плив протягом 6 хвилин 39 секунд, виконуючи композиції всесвітньо відомого індійського філософа, гуманіста Шрі Чинмоя, шанувальником ідей якого він є.

Харків’янка підняла гігантську гантель і встановила рекорд України (Відео)

Як розповіла Newsroom керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова, Андрій Могилко встановив рекорд на одному з озер у Високому. Спочатку він відплив на глибину, куди до нього керованим по радіо корабликом доставили флейту. У музиканта, як і у всякого спортсмена, що йде на рекорд, було три спроби, він впорався з другої. Поруч з рекордсменом на байдарці пливли представники реєстру, які фіксували відразу кілька показників. Довжина запливу становила 70 метрів, музикант виконав шість композицій.

“Він плив би далі, але припинив через те, що замерз. Озеро, яке було вибрано для запливу, виявилося холодним, тому що підживлюється підземними водами, – розповіла Лана Вєтрова. – Рекордсмен плив на достатній глибині вздовж берегової лінії, щоб музику могли добре чути люди, які спостерігали з берега”.

 

 

 

Андрій Могилко – майстер з виготовлення сопілок і флейт, спортсмен-бігун. Своє досягнення він присвятив 90-річчю від дня народження Шрі Чинмоя. «Цей рекорд розширює межі нашого уявлення про можливості людини. Запитайте будь-якого спортсмена й він скаже, що це неможливо – одночасно плисти та грати на флейті, тому що для заплива потрібно дихання. Але Андрій на практиці продемонстрував теорію, що людина може набагато більше, якщо не буде сама обмежувати свої можливості й створювати перешкоди в голові”, – сказала Вєтрова.

223622170_958573154715668_799914363703024627_n_0.jpg

 

150 масажистів зі всієї України: в Харкові встановили новий рекорд

Нагадаємо, 97-річний харківський спортсмен Леонід Станіславський увійшов в “Книгу рекордів Гіннесса” як найстарший тенісист, який бере участь в змаганнях.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі