Погодилася за гроші працювати з окупантами: на Харківщині затримали колишню співробітницю поліції (Фото)

Співробітниця поліції у смт Дворічна у червні перейшла на бік окупантів. Фігурантка добровільно передала свою табельну зброю військовим РФ та погодилася працювати у так званій “народній міліції” на посаді “в.о. старшого дільничного інспектора”. Про це 5 листопада повідомили у прес-службі ГУ НПУ у Харківській області.

Жінка особисто здійснювала прийом і опрацювання заяв та повідомлень про події. Щомісяця вона отримувала заробітну плату у розмірі 50 тисяч рублів. Наприкінці липня рашисти видали фігурантці посвідчення, підписане так званим “головою військово-цивільної адміністрації”.

Після деокупації жінка ховалася у підвальних приміщеннях у селищі Дворічна. 4 листопада правоохоронці затримали екс-поліцейську. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Жінці повідомили про підозру за статтею 111-1 (“колабораційна діяльність”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі