У Харкові охоронець розпорошив газовий балончик в обличчя перехожому: суд виніс вирок

Жовтневий районний суд Харкова виніс вирок співробітнику приватної охоронної компанії “Венбест”, який напав на чоловіка. Фігурант не визнав своєї провини та заявив, що потерпілий погрожував йому. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

На ХТЗ жінці бризнули в обличчя балончиком і забрали 115 тисяч гривень

За даними слідства, інцидент стався 12 червня 2017 року на вулиці Полтавський шлях, 123. Місцевий житель підійшов до автомобіля охоронної фірми і зробив зауваження. Чоловікові не сподобалося, що сек’юріті на великій швидкості проїхали біля дитячого майданчика.

Між перехожим і охоронцем спалахнув конфлікт, під час якого фігурант доставив газовий балончик “Терен-4” і розпорошив в обличчя опонента. Пізніше медики діагностували у харків’янина хімічний опік очей.

Розпорошив газ на мітингу “на захист російської мови”: хлопець отримав умовний термін

В ході розгляду ексохоронець не визнав свою провину. За словами колишнього співробітника “Венбест”, ніяких дітей на майданчику не було, а потерпілий погрожував йому “зламати ноги”. Чоловік також заявив, що діяв на підставі Закону України “Про охоронну діяльність”. Цю версію підтвердив його колега. Однак інші свідки заявили, що охоронець поводився неадекватно, а машина справді рухалася на великій швидкості.

За хуліганство із застосуванням спецзасобів фігуранта засудили до 100 годин громадських робіт, але звільнили від покарання у зв’язку із закінченням строків давності.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі