Погодився співпрацювати з окупантами: СБУ повідомила про підозру підприємцю з Київської області

Силовики затримали бізнесмена з Київщини, який співпрацював із окупантами. Про це 29 вересня повідомили у прес-службі СБУ.

За даними слідства, фігурант добровільно обійняв посади “заступника голови Димерської селищної ради” та “директора комбінату комунальних підприємств”. Чоловік забезпечував загарбників пальним, а також налагодив постачання газу, електроенергії та продуктів у місця їхнього базування. Окрім цього, чоловік брав участь у допитах незаконно ув’язнених громадян, зокрема представників Товариства Червоного Хреста України.

Рашисти “вибивали” з полонених інформацію про місця дислокації підрозділів Сил оборони та адреси проживання учасників АТО. У разі відмови здавати українських воїнів рашисти застосовували до людей психологічний тиск, насильство та погрози фізичної розправи.

Свої злочинні дії зловмисник координував із командиром підрозділу окупантів, полковником із РФ із позивним “отец Кирилл”.

Після деокупації Димера зловмисник переховувався від правосуддя на території інших регіонів України. СБУ встановила його місцезнаходження та затримала.

За цим фактом слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження. Чоловіку повідомили про підозру за статтею 111-1 (“колабораційна діяльність”) КК України. Суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі