Погодився співпрацювати з окупантами: СБУ у Харківській області викрила “крота” ФСБ (Фото)

Про це 3 листопада повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

СБУ завершила розслідування щодо “крота” ФСБ – колишнього співробітника координаційного штабу Управління СБУ у Харківській області.

За інформацією відомства, фігурант добровільно погодився сприяти російським спецслужбам в обмін на обіцянку гарантій безпеки для нього та його родини у разі окупації регіону. Його посада дозволяла таємно збирати та передавати представникам країни-агресора дані про дислокацію, переміщення військової техніки та особового складу Сил оборони України, а також інформацію про плани ЗСУ, українських правоохоронних органів і спецслужб. Отримані дані рашисти використали для попередження ударів ЗСУ, планування диверсій та масованих артилерійських і ракетних обстрілів стратегічних об’єктів та оборонних позицій України.

Фігуранта затримали під час збирання даних для підготовки ракетного удару по адміністративній будівлі управління СБУ у Харківській області. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. “Кроту” ФСБ повідомили про підозру за статтею 111 (державна зрада) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’ятнадцяти років до довічного ув’язнення.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі