Поліцейська-зрадниця з Ізюма здала росіянам своїх колег зі зброєю

Українські правоохоронці завершили досудове розслідування щодо колишньої поліцейської з Ізюма Харківської області, яка під час захоплення міста російськими військовими зрадила присягу та допомагала окупантам створювати місцевий каральний орган. Про це повідомили у пресслужбі Держбюро розслідувань та пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Очільниця неокупованої громади на Харківщині передавала ворогові розвіддані: справа передана до суду (Фото)

Будучи на момент окупації старшим інспектором-черговим чергової частини сектору моніторингу Ізюмського райуправління поліції жінка з власної ініціативи пішла працювати на окупантів.  Спочатку зрадниця виконувала функції «поліцейської» за законодавством рф, а саме приймала та реєструвала заяви про злочини, організовувала взаємодію незаконно створеного органу з іншими підрозділами окупаційної адміністрації. Підтвердивши свою відданість «новій владі», обвинувачена отримала посаду «оперативного дежурной части Отделения полиции № 2 (дислокация г. Изюм) Управления внутренних дел Военно-гражданской администрации Харьковской области». Жінка, зокрема, відповідала за організацію взаємодії карального відділку з іншими підрозділами окупаційної адміністрації рф. 

Також зрадниця передала представникам окупаційної адміністрації отримані нею 24 лютого 2022 року відомості, що містилися в Книзі видачі зброї та боєприпасів Ізюмського райуправління поліції про співробітників, які отримали табельну вогнепальну зброю, вид та тактико-технічні характеристики отриманої зброї. Після цього окупанти та зрадниця виїжджали на «рейди», щоб правоохоронці віддали їм табельну зброю. Обвинувачена агітувала колег до співпраці з «новою владою», обіцяючи їм різноманітні посади та велику зарплату від рф.

Перед звільненням Ізюму колаборантка разом з окупантами та частиною зрадників втекла до рф. Її заочно судитимуть за державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України) у Дзержинському райсуді Харкова.  Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі