Очільниця неокупованої громади на Харківщині передавала ворогові розвіддані: справа передана до суду (Фото)

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно 49-річної посадової особи органу місцевого самоврядування за фактом державної зради під час воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За матеріалами слідства, жінка, яка була сільською головою в одній з територіальних громад Красноградського району, добровільно уклала змову з представниками російських спецслужб та регулярно надавала їм допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Ця громада не перебувала під окупацією російських військ і протягом всього періоду збройної агресії знаходилася у глибокому тилу Сил оборони України.

Посадовиця складала список під назвою “Вредители”, до якого включалися жителі Красноградщини, які висловлювали активну позицію на користь України.

Ексспівробітника Кримського управління СБУ судитимуть за державну зраду (Відео)

Також, за дорученням російських кураторів, жінка збирала та передавала інформацію про осіб, що здійснюють захист України в складі ЗСУ, місця розташування цивільних оборонних споруд (бомбосховищ та укриття), окремі територіальні центри комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України, відділів поліції на території Красноградського району та будівлі, де проводяться наради представників органів влади.

Наприкінці січня цього року зрадницю було затримано відповідно до ст. 208 КПК України.

Зараз обвинувачена перебуває під вартою та тимчасово відсторонена від посади.

Справу розглядатимуть у Красноградському районному суді Харківської області.

Попереднє розслідування проводило Служба безпеки України в Харківській області, оперативний супровід забезпечували Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та Управління Служби безпеки України в Харківській області.

Коментарі