Поліція накрила мережу з продажу рецептурних ліків: вилучили товар на два мільйони

У Харкові під одним брендом працювали шість аптек. Про це повідомляє пресслужба ГУНП.

З березня цього року правоохоронці почали отримувати скарги на те, що в деяких аптеках Харкова без рецептів продають наркотичні та комбіновані препарати, в тому числі – залежним людям. Кримінальне провадження було відкрито за статтею 320 КК України (“порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів”). У ході слідства силовикам вдалося підтвердити отриману інформацію.

17-річний підліток помер після вживання наркотиків – ЗМІ

Після цього слідчі провели обшуки в торгових точках, розташованих на проспектах Олександрівському, Московському, Науки, Гагаріна, а також на вулицях Військовій і Полтавському шляху. Там вони знайшли рецептурні препарати на суму в два мільйони гривень. Під час перевірки з’ясувалося, що компанія, яка володіє аптеками, взагалі не має ліцензії на торгівлю такими ліками. Очолював фірму 47-річний харків’янин. Найближчим часом йому та ще трьом фігурантам оберуть запобіжний захід. Чоловікам може загрожувати до трьох років в’язниці.

Арешт на Кіпрі: уродженця Харківської області підозрюють у зберіганні наркотиків

Нагадаємо, раніше 71-річна жінка намагалася провезти в Російську Федерацію 430 грамів наркотиків. За інформацією фіскалів, жінка 1949 року народження прямувала автобусом у Росію. Пенсіонерка заявила, що не везе нічого забороненого, однак під час огляду на неї відреагував службовий пес Арчі. Як з’ясувалося, у внутрішніх кишенях кофти жінка ховала дві пляшки з рослинною речовиною зеленого кольору. Мандрівницю та “зілля” передали правоохоронцям.

Коментарі