Поліція разом з ФБР викрила шахрайську схему на $7,5 мільйона

У Харкові та Києві викрили два колл-центри, які виманювали гроші у громадян США. Інформацію про злочинну схему українські правоохоронці отримали від Федерального бюро розслідувань. Про це розповіли в пресслужбі “главку”.

Шахраї виманили у літньої харків’янки понад 60 тисяч гривень

За даними слідства, в угрупованні були як громадяни України, так і іноземці. Вони створили фейкові “торгові платформи”, де всі охочі могли придбати ті чи ті активи. При цьому імітувалося отримання прибутку в сотні разів. Потім співробітники колл-центрів дзвонили інвесторам і пропонували внести комісію – 15% від прибутку. У колл-центрах працювали понад 40 осіб, всі вони володіли іноземними мовами. Після перерахування грошей зловмисники блокували акаунти жертв.

Отримані кошти перераховували підконтрольним фірмам у різних країнах. Їх також вкладали в криптовалюту, нерухомість і стартапи. Загальна сума тільки громадян США склала $7,5 мільйона.

dsr.jpg

Фото: ГУ НП у Харківській області

Слідчі порушили кримінальне виробництво за статтями 190 (“шахрайство в особливо великих розмірах”) і 255 (“створення злочинної організації”) КК України. Силовики провели 23 обшуку на території столиці, Київської та Харківської областей. У колл-центрах вилучили техніку, флешки, криптоносії, гроші та банківські картки. Зараз поліція разом з ФБР встановлює всіх учасників злочинного угруповання.

 

 

Нагадаємо, раніше в Харкові шахраї намагалися привласнити квартиру вбитої вчительки. Харківський апеляційний суд задовольнив скаргу Шевченківської окружної прокуратури і передав спірну нерухомість у власність територіальній громаді. Тяганина тривала кілька років. З’ясувалося, що у 2018 році шахраї заволоділи документами на квартиру, яка належала вчительці однієї зі шкіл міста. Жінка жила одна і спадкоємців у неї не було. Коли господиню житла убили, документи потрапили в чужі руки. Уже після смерті, шахраї уклали від її імені договір купівлі-продажу.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі