Поліція розшукує 150 колаборантів з Харківщини: багато з них переховуються у ЄС (Фото підозрюваних)

Поліція Харківської області оголосила у розшук 150 осіб, які працювали на ворога під час окупації Харківської області і втекли одразу після звільнення. Як повідомив начальник слідчого управління поліції регіону Сергій Болвінов, багато з підозрюваних зараз переховуються в ЄС.

“Ми вже співпрацюємо з Європолом по цим фанатам рф, які втекли від правосуддя. Щодо кожного з них маємо достатньо доказів роботи на окупантів, кожному заочно повідомили про підозру та оголосили в розшук. По кожному передали інформацію в Європол і вже маємо зворотній зв’язок. Юридично наша інформація – це підстава для того, щоби повернути кожного “за порєбрік”, – написав Сергій Болвінов у Facebook.

Поліція просить допомоги, щоб встановити місцезнаходжння підозрюваних у колабораційній діяльності (на фото).

“Придивіться уважніше до цих фотографій. Якщо знаєте, де переховуються ці люди, не мовчіть. Вони повинні відповідати за скоєні злочини за законами України. І не мають права прикриватися українським громадянством в Європі для отримання там допомоги й статуса біженців. Ми продовжуємо робити все, аби позбавити їх комфортних умов та повернути до рук нашого правосуддя. І чекаємо на підтримку всіх свідомих українців. Ваша допомога поліції в цій справі – цінна й дієва”, – зазначиі Сергій Болвінов.

Детальна інформація про підозрюваних, оголошених у розшук, є в Телеграм-каналі «Воєнні злочини в Харківській області».

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі