Вовків, яких контрабандисти намагалися вивезти під виглядом собак, доставили до харківського екопарку

Вовків, вилучених напередодні українськими митниками у зооконтрабандистів в аеропорту “Бориспіль”, сьогодні привезли до Фельдман Екопарку.

Як повідомляли в Держприкордонслужбі, громадянин Індії намагався відправити хижаків до Непалу під виглядом сибірських лайок. Співробітники аеропорту “Бориспіль” звернули увагу на нехарактерну для собак поведінку: звірі вили, а не скиглили, та й зовні не особливо були схожі на лайок. Документів на перевезення тварин відправник не мав. Тому контрабандних вовків вилучили та передали до Екопарку відповідно до Меморандуму про співпрацю між мультикомплексом та Державною митною службою України.

У харківському екопарку у пари гавкаючих оленів народився малюк

Зараз тварини перебувають на карантині під наглядом ветеринарів. “Це три дорослих особини звичайного сірого вовка. Ми помістили їх у тимчасовий вольєр, напоїли та нагодували. Поводяться звірі спокійно, особливо не стресують, оговтуються після переїзду. Як тільки трохи адаптуються, візьмемо аналізи на предмет захворювань і паразитів. Хоча зараз в нашій експозиції вовків немає, але досвід турботи про них у нас достатній. Тому належні умови тимчасового утримання – правильний раціон, догляд, реабілітаційні заходи, ми їм забезпечимо”, – розповів головний ветеринарний лікар екопарку Андрій Московой.

Подальшу долю тварин вирішуватимуть компетентні державні органи. В екопарку вовки пробудуть до весни, і якщо власник не з’явиться, то тут візьмуть турботу про хижаків на себе. “Ми або знайдемо для них можливість жити в умовах, максимально наближених до природних, в одному з реабілітаційних центрів на Західній Україні, або створимо такі умови для них в нашому мультикомплексі. У нас якраз йде процес реалізації проєкту “Духи природи”, і в його рамках передбачено створення великих ландшафтних вольєрів, в тому числі й для хижаків Північної півкулі”, – повідомив директор екопарку Віталій Ільченко.

Меморандум про співпрацю між Держмитницею та Фельдман Екопарком підписали минулого року. Угода передбачає взаємодію в питаннях належних умов утримання тварин, що стали предметом порушення митних правил або контрабанди. Зокрема, мова йде про передачу в Екопарк на тимчасове утримання тварин, які вилучаються на кордоні.

У Фельдман Екопарк з’явиться “Парк каменів – Парк батьків” (Фото)

Нагадаємо, в жовтні в Екопарк привезли велику групу тварин з Єрусалимського зоопарку. Колекція поповнилася гігантськими кенгуру, мавпами – тамаринами та чорними лемурами.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі