Поліція затримала злодія, який погрожував вбивством харків’янці

Згідно з матеріалами поліції Харківської області, зловмисник близько двох років тому взяв у борг у потерпілої 300 тисяч гривень. Щоб жінка не вимагала повернути борг і не звернулася в поліцію, чоловік вирішив вдатися до залякування, а саме: надсилав відеозвернення з погрозами, зображення труни, кислоти, похоронні вінки та інше.

Потерпіла — мешканка Холодногірського району Харкова, звернулася до відділу поліції із заявами про злочини наприкінці грудня минулого року.

В ході досудового розслідування поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 38-річний житель міста Снятин Івано-Франківської області.

Начальника патрульної поліції Львівщини відсторонили: подарував дівчині перепустку

На початку січня 2023 року зловмиснику заочно повідомили про підозру у вчиненні злочинів, а 23 січня фігурант вже був затриманий правоохоронцями. Крім того, був проведений санкціонований обшук за його місцем проживання. У чоловіка вилучили грошові кошти та технічні засоби зв’язку. В ході особистого обшуку у зловмисника виявили пістолет типу “Флобер” з патронами.

Підозрюваного затримано в порядку ст. 191 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Представники поліції Харківської області нагадують: якщо ви або Ваші близькі стали жертвою шахрайських дій з боку зловмисника, повідомте про те, що трапилося у відділ поліції № 2 Харківського УУП №3 ГУНП в Харківській області, Т. +380686376157, або “102”.

Коментарі