Фото з браслетом з Ізюма спричинило флешмоб солідарності з Україною

Після того, як у мережі з’явилося фото ексгумованого тіла із синьо-жовтим браслетом на зап’ястку, яке виявили під час ексгумації масового поховання в Ізюмі, українці запустили флешмоб для вшанування пам’яті закатованих росіянами людей.

У лісі біля Ізюму почали ексгумацію тіл на місці масового поховання (Фото 18+)

Люди з різних куточків світу публікують фото з браслетами синьо-жовтого кольору. Дописи позначені хештегом #IzyumMassacre – Ізюмська різанина.

“Усі ми були шоковані цим фото убитої російськими окупантами людини із синьо-жовтим браслетом на зап’ястку. Я ношу майже такий самий. Але наша солідарність сильніша за жорстокість. Тому я закликаю людей із різних країн доєднуватися до флешмобу солідарності. Щоб підтримати зараз Україну, яка бореться за свободу та демократію, не обов’язково бути українцем. Достатньо бути людиною. Виставте у соцмережі своє фото із синьо-жовтим браслетом на руці та хештегом #StandWithUkraine. Якщо немає браслету, то можна зав’язати дві стрічки цих кольорів, або взяти грубі нитки”, – прокоментувала правозахисниця Олександра Матвійчук.

Під час авіанальоту під Ізюмом від рук окупантів загинули чотири покоління однієї сім’ї

Нагадаємо, після деокупації в Ізюмі знайшли масове поховання цивільних та військових. Експерти нарахували близько 450 могил у лісі поблизу кладовища, а також братську могилу з тілами 20 українських військових, на яких виявили сліди катувань. За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ексгумація тільки почалася, але експерти вже виявили людину, поховану з мотузкою на шиї, ще в кількох були зв’язані руки.

Коментарі