Полтавська справа Кернеса: в серпні повторно допитають свідків

21 липня в Київському районному суді Полтави відбулося засідання у справі про тортури, у якосу обвинуваченими є ексмер Харкова Геннадій Кернес, а також двоє його охоронців Євген Бліннік і Віталій Сміцкій. 

У суді розповіли, що засідання вкотре перенесли, оскільки на слухання не прийшли потерпілі та з’явилися не всі свідки. Слухання продовжать 16 серпня. Тоді ж планують повторно допитати свідків.

Суд заново розгляне справу Кернеса про тортури

Нагадаємо, понад чотири роки тому правоохоронці відкрили кримінальне провадження проти мера Харкова Геннадія Кернеса та двох його охоронців – Віталія Блинніка та Євгена Сміцького. За даними слідства, бодігарди за наказом градоначальника викрали та побили євромайданівців Сергія Ряполова та Олександра Кутяніна. Підозрюваним інкримінували три статті Кримінального кодексу – 127 (“тортури”), 129 (“погроза вбивством”) і 146 (“незаконне позбавлення волі”). Київський районний суд Полтави закрив справу через систематичну неявку прокурорів, проте сторони оскаржили це рішення. В апеляції призначили повторний розгляд у першій інстанції. Потерпілий Сергій Ряполов підтримав цей вердикт і заявив, що “знає, як виграти другий раунд”.

Коментарі